KALAU KAT AIRPORT JEPUN BAGASI PENUMPANG ELOK JE DIJAGA RAPI. NI KALAU KAT KLIA HABIS PUNAH RANAH BAGASI PENUMPANG.

Pengendali bagasi lapangan terbang telah mendapat reputasi yang buruk kerana terdapat kes-kes yang tidak terkira banyaknya mereka mengangkut barang penumpang mereka. Terdapat banyak video di luar sana yang menunjukkan mereka melemparkan beg penumpang secara kasar dari platform dan conveyor ke lantai. Ia telah berlaku begitu kerap sehinggakan kebanyakan penumpang penerbangan telah menganggap bahawa barang-barang mereka akan diperlakukan seperti itu dan mereka akan mengambil langkah berjaga-jaga untuk meminimumkan kerosakan.

Seorang penumpang telah merakam video tentang bagaimana pengendali bagasi Di Jepun ‘melayan’ beg penumpang, dan ianya memang mengagumkan!

Netizen terkejut melihat bagaimana pengendali bagasi Jepun menjaga beg penumpang

Seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Nihongo Wakaranai telah memuat naik video pada 1 Februari dan ia menampilkan dua pekerja Jepun yang memindahkan bagasi penumpang dari conveyor ke kenderaan pengangkat. Video itu diambil selepas pesawat mendarat di lapangan terbang Jepun.

Pengguna menangkap video “Rakaman di lapangan terbang di Jepun menunjukkan bagaimana orang Jepun benar-benar menjaga beg anda …lebih baik daripada anda menjaganya”.

Bermula ianya dimuat naik, video itu telah tersebar di media sosial dan ia telah mencapai lebih daripada 2.5 juta views. Video ini juga telah dikongsi lebih daripada 52,000 kali.

Video menunjukkan dua pekerja memunggah bagasi penumpang dengan penuh perhatian

Kredit: Nihongo Wakaranai

Walaupun mereka berurusan dengan ribuan beg setiap hari, mereka tetap profesional dalam menangani setiap beg yang datang kepada mereka melalui conveyor dengan penjagaan yang teliti.

Mereka memastikan bahawa setiap beg dikendalikan dengan berhati-hati agar tidak merosakkan barang-barang penumpang

Tidak pernah mereka melemparkan atau membuang beg ke dalam kenderaan pemindah.

Kredit: Nihongo Wakaranai

Ramai orang memuji cara pekerja ini mengendalikan bagasi dari penerbangan ke kenderaan pemindahan. Banyak pengguna internet berkomentar bahawa ianya harus dicontohi kepada semua pengendali bagasi penerbangan tentang cara melakukan pekerjaan mereka dengan cara yang betul.

Profesionalisme yang ditunjukkan oleh pengendali bagasi Jepun pastinya akan dicontohi oleh pekerja lain profesion ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *